Contractubex® Éjszakai Intenzív tapasz
Egyedülálló kettős hatásmechanizmussal

Hegek? Nincs oka rejtegetni!

A bőr, szervezetünk legnagyobb és legsokoldalúbb szerve olyan létfontosságú funkciókat lát el, mint a védelem, az érzékelés vagy a testhőmérséklet egyensúlyának fenntartása - csak néhányat említve a figyelemreméltó feladatai közül. Az egyik legcsodálatosabb képessége azonban az, hogy képes meggyógyítani önmagát.

Előbb vagy utóbb mindenki szerez heggel kapcsolatos személyes tapasztalatot. Eredetétől és súlyosságától függően egy heg “nyomot” hagyhat az ember lelkében és negatív hatással lehet az egyén önbizalmára és viselkedésére. Amikor a hegek zavaróak és kellemetlenséget okoznak, főleg, ha látható testrészen vannak, csökkenthetik az életminőséget.

Nem kell, hogy a hegek rejtegetésre adjanak okot - a hegek kialakulása megelőzhető és jelentősen csökkenthető.

A helyi hegkezelés két módszere

Az élettanitól eltérő hegképződés kockázata megfelelő megelőző kezeléssel csökkenthető. Jelenleg kétféle helyi hegképződést megelőző kezelési mód létezik:
• az egyik, hogy gyógyszerhatóanyagok jutnak a bőrbe és szabályozzák a hegképződés folyamatát a sebgyógyulás javítása érdekében, valamint csökkentik a kötőszöveti sejtek elburjánzását.
• a másik pedig a seb zárása (úgynevezett: okklúziója) révén megakadályozza a nedvesség elvesztését a hegszöveten keresztül és visszaállítja a belső szabályozó tényezők egyensúlyát.

A legújabb hegkezelés ötvözi mindkét jól ismert kezelési módszert:
A Contractubex Éjszakai intenzív tapasz kétrétegű felépítése KETTŐS HATÁSMECHANIZMUST biztosít, melyek révén megakadályozza a túlzott mértékű hegképződést, mivel javtja az újonnan képződött szövet simaságát, a környező bőr színéhez való illeszkedését és puhaságát.

Hatékonyan csökkenti a bőrpírt, a viszketést és a feszítő érzést.
A tapasz már meglévő sebek kisimítására, halványítására és egyenletessé tételére is alkalmazható, akár túlburjánzott hegek vagy kelodiok esetén is.

Orvostechnikai eszköz.
Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban!