Contractubex® - A világ legnépszerűbb hegekre alkalmazott terméke

A Contractubex®-et több, mint 50 éve a világ több mint 60 országában alkalmazzák nagy sikerrel, az orvosok világszerte írják fel és ajánlják hegek kezelésére.

A Contractubex® különböző típusú hegek kezelésére alkalmazható a seb bezáródása után. A gél használata ajánlott régi hegek, új hegek, műtét utáni hegek, égési hegek kezelésére, valamint plasztikai műtétek, lézerkezelést követően, horzsolás, vágás  esetén is.

A Contractubex® hatékonyságát számos klinikai tanulmány bizonyítja és a betegek elégedettsége is jelzi. Betegek ezreinek tapasztalata alapján állíthatjuk, hogy a hegek kezelésében a Contractubex gél rendkívül eredményes és egyedülálló.

Három aktív összetevőjének egyedüli kombinációja mélyen felszívódik a hegbe, így belülről csökkenti a hegesedést. Az eredmény: a szinte láthatatlan heg.

A Contractubex® aktív hatóanyagainak köszönhetően úgy fejti ki hatását, hogy elnyomja a hegszövet növekedését, elsimítja és fellazítja a hegszövetet, elősegíti a sejt és a szövet regenerálódását. Gyulladáscsökkentő hatású, és emellett csökkenti a bőrpírt, melegedést, duzzanatot és fájdalmat.

Contractubex® – Hatékonysága az aktív összetevők egyedüli kombinációjának köszönhető.

A Contractubex®-szel a kezelést a seb záródásakor, illetve varratszedést követően azonnal megkezdheti. Az átlátszó gél olyan aktív összetevőket tartalmaz, melyek elősegítik a gyógyulási folyamatot, szabályozzák a hegszövetek képződését és pozitívan befolyásolják a hegesedést.

A Contractubex® három fő aktív hatóanyagot tartalmaz:

1. Hagymakivonat: gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, amely megakadályozza a vadhús kialakulását.
2. Heparin: puhítja a szövetek struktúráját, gyulladás- és duzzadáscsökkentő, elősegíti a szövetek regenerálódását és megköti a hegszövetben a vizet.
3. Allantoin: elősegíti a sebgyógyulást és puhító hatású. Fokozza a bőrön keresztüli felszívódást, csökkenti a hegesedést kísérő viszketést.

A Contractubex®  használata biztonságos, tolerabilitását számos klinikai tanulmány bizonyítja. Kisgyermekek és csecsemők esetében is biztonsággal alkalmazható.

A Contractubex®  már begyógyult hegek esetében is hatásos, ebben az esetben legalább fél éven keresztül napi háromszori felvitel szükséges.

A Contractubex® gélt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

Vény nélkül kapható gyógyszer! Keresse a patikákban!
Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót.
(OGYI/47212/2010 – 2011. május 13.)
https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis&action=show_details&item=13512